Amsterdam 2013 - NEMO Science Centre

The NEMO Science Centre sits on the harbour towards the eastern side of Amsterdam. The shape of the building looks like the hull of a ship - and is fully clad in patinated copper. Designed by Italian Architect Renzo Piano, the building was opened in 1997.

From a distance the ship-shaped building looked perfectly suited for its harbour location. It doesn’t look very big, but you begin to realize the scale as you get closer. The building is actually around 5 storeys high, and there is a roof terrace on top which you can access through an open stepped ramp.


Once you reach the roof terrace you are rewarded with great views of the Amsterdam skyline - so it would be great to go in the evenings to see the sunset.


There is an entry charge for the Science Centre - but I accidentally entered the exhibition areas through the roof terrace and there was nobody there to stop people from entering.Being a science centre it is geared more towards kids, so I skipped most of the exhibitions.

Comments

Popular Posts